Skip to content

STARFSDAGUR Í SKÓLA- OG FRÍSTUNDASTARFI Á MÁNUDAG

(English and Polish below)

Íslenska:

STARFSDAGUR Í SKÓLA- OG FRÍSTUNDASTARFI Á MÁNUDAG

Eins og komið hefur fram í fjölmiðlum í dag hefur heilbrigðisráðherra ákveðið að virkja heimildir sóttvarnalaga sem felur m.a. í sér að skólahald verður takmarkað næstu fjórar vikur. Nánari útfærslur verða unnar samkvæmt tilmælum stjórnvalda.

Sveitarfélögin á höfuðborgarsvæðinu vinna nú að skipulagningu skólastarfs miðað við ofangreindar ákvarðanir. Þegar hefur verið ákveðið að mánudaginn 16. mars 2020 verði starfsdagur í grunnskólum, leikskólum, frístundaheimilum, félagsmiðstöðvum og skólahljómsveitum í Reykjavík til þess að stjórnendur og starfsmenn geti skipulagt starfið sem best á þessu tímabili sem takmörkunin nær til.

Foreldrar eru beðnir um fylgjast vel með upplýsingum sem birtast munu um helgina og á mánudaginn m.a. á heimasíðu Reykjavíkurborgar www.reykjavik.is. Þá eru í undirbúningi sameiginlegar leiðbeiningar sveitarfélaga á höfuðborgarsvæðinu um tómstundastarf barna.

Enska:

IMPORTANT NOTICE-SCHOOLS CLOSED ON MONDAY

No compulsary and preschools activities on Monday 16. March as school staff will take an organizational day.

All the municipalities in the greater Reykjavík area have sent out a communal notice about compulsory schools, preschools and after-school programs.

The Minister of Health has decided to put in order temporary restrictions on schools. This means that compulsory schools and preschools in the country will have to operate according to limitations imposed by communicable disease control. The municipalities in the Reykjavík area will work in accordance with the restrictions to organize classes and other activities.

A decision has already been taken to keep all compulsory and preschool children at home, Monday 16. March so that all school staff can work towards meeting the requirements.

Parents and guardians of children are asked to stay alert to new instructions and information that will be published over the weekend and on Monday, on our website and the websites of compulsory- and preschools.

New instructions about day care centers, sporting activities, sport facilities, school bands and other leisure activities of children are currently being revised.

Pólska:

UWAGA!
W poniedziałek 16 marca przedszkola i szkoły podstawowe w Reykjaviku i na obszarze stołecznym będą zamknięte z powodu dnia organizacyjnego.
Po rozporządzeniu Minister Zdrowia o tymczasowym ograniczeniu zgromadzeń powyżej 100 osób i zamknięciu szkół ponadpodstawowych i uniwersytetów, każda z innych instytucji musi dostosować swoje działania do rozporządzenia.
Rodzice i opiekunowie dzieci proszeni są o zachowanie czujności i sprawdzanie aktualnych informacji, które zostaną opublikowane w weekend lub w poniedziałek, na naszej stronie internetowej oraz stronach internetowych szkół i przedszkoli.
Nowe instrukcje dotyczące ośrodków opieki dziennej, zajęć sportowych, obiektów sportowych, orkiestr szkolnych i itd. są obecnie aktualizowane.